Uw partner voor land -en tuinbouw en groene sector

Glastuinbouw

In de glastuinbouw is Handelsonderneming C.J. Klep B.V. een vooraanstaande toeleverancier op het gebied van biologische bestrijding, gewasbescherming, bemesting, producten voor teeltwisseling, teeltbenodigdheden en kleine techniek. Door jarenlange ervaring en samenwerking met de A-fabrikanten kunnen we u optimaal bedienen als het gaat om service en kennis. Zowel in de tomaten, komkommers, paprika als aubergines zijn onze specialisten dagelijks actief in de begeleiding en advisering. Door het scouten op de aanwezigheid van ziekten en plagen, kunnen we tijdig een passend advies geven.

 

Gewasbescheming: biologisch geintegreerd

Biologische gewasbescherming is al heel wat jaren de basis in de glastuinbouw. Koppert is onze leverancier voor biologische gewasbescherming. Jarenlange ervaring en pionierswerk heeft geleid tot een totaalpakket voor de glastuinbouw, voor zowel boven de grond als in het substraat, voor bestrijding en bestuiving. Deze ontwikkeling gaat nog steeds door en Koppert is dan ook nog steeds aan het pionieren en doorontwikkelen.

Binnen de biologische gewasbescherming wordt ook nog een stukje chemische gewasbescherming geintegreerd. Meststoffen, biologie en chemie moeten op een juiste manier ingezet worden. Hierin kunnen wij u perfect adviseren. Door middel van gewasscouting kunnen wij samen met u een perfecte afweging maken wat de volgende stap is in uw gewasbeschermingsplan.

Bemesting

In de glastuinbouw worden tal van meststoffen gebruikt, maar de hoofdlijnen zijn vaste en/of vloeibare meststoffen. Alles hebben wij standaard zelf op voorraad. De vaste meststoffen in zakgoed en de vloeibare in cans, vaten of boxen. Overigens worden de meeste meststoffen in bulk geleverd. Het pakket vloeibare meststoffen wat wij voeren is Van Iperen vloeibaar. Naast de standaard vaste meststoffen leveren wij ook het Multifeedsysteem. Vraag aan onze specialisten wat voor u de beste keuze is.

 

Van Iperen Vloeibaar

Het vloeibare meststoffen pakket 'Van Iperen Vloeibaar' biedt voor alle bemestingsvraagstukken een pasklare oplossing. De kracht van dit pakket is haar eenvoud. Door te werken met enkelvoudige vloeibare meststoffen kan op elk gewenst moment de voeding naar wens worden bijgesteld; afhankelijk van bijvoorbeeld het gewasstadium, gewasbehoefte en de weersomstandigheden.

Bovendien is deze manier van bemesten zeer praktisch en gebruiksvriendelijk. Door middel van gebruiksvriendelijke software wordt het optimale voedingsrecept samengesteld. Samen met onze leverancier helpen we u hier graag bij.

Niveaumeting

Ook de logistiek van het pakket ‘Van Iperen Vloeibaar’ is nóg eenvoudiger geworden! Voortaan is het beheren van vloeibare meststoffen een kwestie van één muisklik. Met Niveaumeting heeft u als teler via de PC perfect inzicht in het niveau van de meststoffenvaten. Bestellingen lopen via automatisch aangemaakte orders. Daarmee bent u verzekerd van een voorraad op niveau.

Multifeed

Vaste meststoffen zijn in het gebruik een stuk minder makkelijk dan vloeibare meststoffen. Met Multifeed is dit voorbij. De vaste meststoffen zitten verpakt in big bags en zijn geheel samengesteld naar u wens en teeltbehoefte. De big bags zijn duidelijk gekenmerkt met A-bak dan wel B-bak aanduiding en maken het mogelijk om snel en gemakkelijk u meststofbakken te vullen met heftruck of takel.

Kortom: Multifeed is een vaste meststofpakket met een zelfde gebruiksgemak als vloeibare meststoffen.

Go-sporenelementen

Voor een goede opname van voedingselementen, ijzer en sporenelementen, is de pH van groot belang. Door o.a. een snelle (her)groei van het gewas stijgt de pH in het substraat. Komt deze boven de 6,2 dan oxideert o.a. mangaan, waardoor het analysecijfer daalt. Om dit te voorkomen adviseren wij de Go-sporenelementen in chelaatvorm. Zie voor informatie:

Scherming

Elk detail telt bij het optimaliseren van het kasklimaat. Redusystems van Mardenkro is een lijn innovatieve, milieuverantwoorde producten, die 1 doel gemeen hebben: een optimaal kasklimaat. Redusystems bestaat uit vloeibare coatings die foto-selectieve pigmenten of hoogwaardig krijt bevatten. Hierdoor zijn deze in staat zonnestraling te manipuleren, zodanig dat het gewenste groeilicht uw gewas bereikt.

Een van de nieuwste ontwikkelingen is Redufuse, een revolutie in schermingsmiddelen. Informeer bij ons.

Hyperclean voor een schoon druppelsysteem en ontsmetting van kas en materialen

Hyperclean kent u als een krachtig reinigingsproduct voor de grondige zuivering van uw druppelaars en leidingen. Zowel tegen organische als minerale vervuiling.

Hyperclean is echter ook toegestaan als ontsmettingsmiddel. Hiermee breidt de toepassing uit.

Zie voor informatie:

Poerplaat, nooit meer last van onkruid

Rondom betonnen kaspoten kunnen onkruiden en insecten veel problemen veroorzaken. Folie dekt meestal niet voldoende af rondom de palen en bij elke kier krijgt onkruid dan een kans om op te komen. Met alle gevolgen van dien. Tevens geeft contact met de grond kans op besmetting met virussen en bacteriën. Dat alles is verleden tijd met de Poerplaat. Zie voor informatie:

Teeltwisseling

Alle producten die noodzakelijk zijn voor een goede teeltwisseling hebben wij in ons pakket:

 • Substraat (Grodan) 
 • Folie's: loopfolie, gevelfolie, AC-folie (VARIO-P)
 • CO2 slang
 • Hoge draadhaken
 • Touw

Doordat wij voorraad houden en snel kunnen leveren kunt u er van op aan dat u op tijd u producten in huis heeft.

(Teelt)benodigdheden, apparaten

Diverse producten die u binnen uw bedrijf nodig hebt zijn bij ons voorradig. Denk hierbij aan:

 • Oogstmaterialen (scharen, messen)
 • Verpakkingsmaterialen en gereedschap(omsnoeringsband, plakband, folie's, touw, nietmachines, spanners)
 • PVC materialen
 • (Tuin)gereedschap (schoppen, bezems, borstels)
 • Meetapparatuur (Eutech, weegschalen)
 • Bedrijfskleding en hygieneproducten (zie Klep Safety)
 • Veegmachines, borstelmachines (zie Klep Techniek)
 • Elektrokarren (zie Klep Techniek)