Historie

Handelsonderneming C.J.Klep B.V. is in 1958 opgericht door Kees Klep Sr. De jaren hiervoor is Kees Klep werkzaam geweest bij een zaadhandel in groentenzaden in Breda. Vanwege zijn handelsgeest en om voor het gezin wat extra bij te verdienen ging hij voor het bedrijf in de avonduren op pad. Hij bezocht de agrarische sector in deze regio huis aan huis. Iedereen had toen der tijd behoefte aan groentezaden, was het niet bedrijfsmatig dan wel voor eigen behoefte.

In 1963 is Kees Klep Sr. fulltime voor zichzelf begonnen. Het productenpakket was toen inmiddels uitgebreid met gewasbeschermingsmiddelen, spuitapparatuur, folies, tuingereedschap en een nóg breder assortiment aan zaden.
Vanaf 1963 ging Kees Klep Sr. drie keer per week op vaste tijden naar de veiling in Breda. De veiling was in die tijd een belangrijke ontmoetingsplaats van tuinders uit een nog groter werkgebied dan waar Dhr. Kees Klep al werkzaam was. Net buiten het veilingterrein stond Kees Klep Sr. met zijn busje gevuld met allerlei artikelen. Op deze manier trok hij de aandacht van vele bekende maar ook onbekende tuinders.
Uiteindelijk heeft dit alles geresulteerd in een vast verkooppunt in het dienstencentrum op het veilingterrein te Breda in 1989. Dit vaste verkooppunt is reeds gesloten.

In mei 1981 vond de opening plaats van de nieuwbouw op deze locatie aan de Korte Brugstraat 100. In de loop der jaren is het bedrijf verder uitgegroeid tot wat het vandaag de dag is. Handelsonderneming C.J. Klep B.V. is een begrip in de land- en tuinbouw in deze regio.

Kennis, Service en Relatie zijn 3 belangrijke kernwoorden van de bedrijfsvoering bij Handelsonderneming C.J. Klep B.V.